Loading...
 
 • Τετάρτη 06 Ιαν 2021
  Τα άτομα με άσθμα δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης COVID-19. Οι περισσότερες μελέτες δεν έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο COVID-19 σε άτομα με άσθμα. 
  Είναι σημαντικό για τους ασθενείς να  συνεχίσουν την καλή διαχείριση του άσθματος  με στρατηγικές για τη διατήρηση του καλού ελέγχου των συμπτωμάτων, τη μείωση του κινδύνου σοβαρών παροξύνσεων και την ελαχιστοποίηση της ανάγκης για από του στόματος κορτικοστεροειδή.
  Οι ασθενείς με άσθμα πρέπει να εμβολιαστούν για την πρόληψη λοίμωξης από  COVID. Πριν τον εμβολιασμό ο ασθενής θα πρέπει να έχει μιλήσει με τον θεράποντα ιατρό του. 
   
 • Τρίτη 22 Σεπ 2020
  Γενικά η χρήση μάσκας στους ασθενείς με άσθμα έχει ελάχιστες εξαιρέσεις μη χρησιμοποίησης. Σε αυτές τις εξαιρέσεις πρωταρχικό στοιχείο είναι η μειωμένη έκθεση κινδύνου και η λιγότερη χρονικά έκθεση χωρίς μάσκα. Ας είμαστε ρεαλιστές, στη παρούσα φάση χωρίς εμβόλιο, χωρίς τεκμηριωμένη αποτελεσματικά φαρμακευτική αγωγή και χωρίς ρυθμό μείωσης το τρίπτυχο Μάσκα-Αποστάσεις και Υγιεινή αποτελεί την μοναδική μας ασπίδα απέναντι στο COVID.
   
 • Τετάρτη 08 Ιούλ 2020

  Οι έφηβοι που προτιμούν να κοιμούνται  αργά και να ξυπνούν αργότερα το πρωί είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από  άσθμα και αλλεργίες σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται και ξυπνούν νωρίτερα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ERJ Open Research. Οι ερευνητές λένε ότι η μελέτη ενισχύει τη σημασία του χρόνου ύπνου για τους εφήβους και ανοίγει ένα νέο κανάλι έρευνας για το πώς ο ύπνος επηρεάζει την αναπνευστική υγεία των εφήβων.

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020
  5 Μαΐου 2020 – Η Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα, αποτελεί μια ημέρα εγρήγορσης και εκπαίδευσης για το συχνό αυτό νόσημα του αναπνευστικού. Το φετινό μήνυμα μεταφέρεται με το ακρωνύμιο «ENOUGH ASTHMA DEATHS» που πρακτικά ευαισθητοποιεί προς την κατεύθυνση να μην υπάρχουν θάνατοι από άσθμα.
   
 • Κυριακή 15 Μάρ 2020

  Για τους ασθενείς με  άσθμα συμβουλεύουμε να κρατήσουν τη νόσο τους ελεγχόμενη,  να λαμβάνουν την φαρμακευτική τους αγωγή και να  βρίσκονται σε επαφή με τον Πνευμονολόγο τους. 

   
 • Σάββατο 22 Φεβ 2020
  Μελέτη που χρησιμοποίησε υλικό από τη CHILD Cohort Study έδειξε ότι η συχνή έκθεση νεογνών-στους πρώτους 3 μήνες της ζωής τους- σε οικιακά  προιόντα καθαρισμού αυξάνει το κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος στα 3 πρώτα χρόνια της ζωής.
   
 • Σάββατο 18 Ιαν 2020
  Σε μια μελέτη ενηλίκων που αφορούσε άνδρες και γυναίκες φάνηκε ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης-σημαντική ανδρογόνος ορμόνη-μείωναν το κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος στις γυναίκες. Τα αποτελέσματα αυτά είχαν εφαρμογή και σε παχύσαρκες γυναίκες.
   
 • Σάββατο 30 Νοέ 2019
  Σε μια μεγάλη κοόρτη εγκύων γυναικών με άσθμα φάνηκε ότι η απώλεια ελέγχου της νόσου και η παρουσία παροξύνσεων οδηγούσε σε ανεπιθύμητα συμβάντα που αφορούσαν επιπλοκές εγκυμοσύνης, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης, συγγενείς διαταραχές στο έβρυο καθώς και κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος στα 5 πρώτα χρόνια της ζωής. Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει έλεγχος της νόσου με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. 
   
 • Πέμπτη 14 Νοέ 2019
  Ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προκαλεί παροξύνσεις άσθματος είναι οι ιώσεις.Η επιδείνωση των συμπτωμάτων (βήχας, ρινίτιδα, συριγμός, δύσπνοια) και η εμφάνιση νέων συμπτωμάτων κατά την περίοδο που ο ασθενής έχει προσβληθεί από ίωση απαιτούν διερεύνηση από Πνευμονολόγο και τροποποίηση της διαχείρισης της νόσου. Κατά συνέπεια είναι σημαντικό οι ασθενείς να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, όπως συνιστούν και οι διεθνείς οδηγίες. 
   
 • Τρίτη 22 Οκτ 2019
  Σε παιδιά με άσθμα που υποβλήθηκαν σε τεστ άσκησης μια παρατηρούμενη διαφορά ≥3 σε προκαθορισμένη κλίμακα συμπτωμάτων με επικρατούν αυτό της δύσπνοιας σε συνδυασμό με χαμηλό έλεγχο της νόσου βάσει βαθμονόμησης στο Asthma control test ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την επιβεβαίωση ή τον αποκλεισμό του βρογχόσπασμου σχετιζόμενο με την άσκηση.  
   
125 Αντικείμενα. Σελίδα 1/13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10