Loading...
 
Διατροφικές συνήθειες και άσθμα
Τετάρτη 21 Δεκ 2016
Αποστολή σε φίλο
 
Στις 20-1-2016 μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Thorax υποστηρίζει ότι η  κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος  θα μπορούσε να επιδεινώνει τα συμπτώματα του άσθματος.
Χρησιμοποιώντας το πληθυσμό της EGEA κόρτης οι ερευνητές έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένου κρεάτος [ζαμπόν, λουκάνικα, μπείκον] επιδεινώνει τα συμπτωματα του άσθματος. Η μελέτη αυτή παρατήρησης παρακολούθησε ασθματικούς για 7 έτη και βρήκε ότι η επιδείνωση των συμπτωμάτων συσχετιζόταν και με τον αριθμό [ σε ημέρες] χρονικής και ποσοτικής κατανάλωσης.  Η εξάρτηση αυτή ήταν χαμηλότερη για το δείκτη μάζας σώματος. Οι συγγραφείς εγείρουν για ακόμα μια φορά τη σχέση άσθματος και διατροφικών συνθηκων. 

http://thorax.bmj.com/content/early/2016/11/25/thoraxjnl-2016-208375.abstract