Loading...
 
Ιχθυέλαιο και άσθμα: Προστασία ?
Παρασκευή 30 Δεκ 2016
Αποστολή σε φίλο
 
Η κατανάλωση ιχθυέλαιου από γυναίκες στο 3ο τρίμηνο της κύησης μειώνει το κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος ή/και συριγμού στα παιδιά τους.
Μία έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό NEJM δείχνει ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ιχθυέλαιο ως επιπρόσθετη διατροφική υποστήριξη στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μείωναν το κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος ή/και εμφάνισης συριγμού στα παιδιά που γεννήθηκαν από αυτές. Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει το προστατευτικό ρόλο των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στην ανάπτυξη άσθματος ή/και παρουσίας συριγμού. Στη μελέτη αυτή η κατανάλωση ιχθυελαίου συγκρίθηκε με το κοινό ελαιόλαδο. 
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1503734?query=TOC