Loading...
 
Προσοχή στη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Πέμπτη 06 Ιούλ 2017
Αποστολή σε φίλο
 
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαικής Πνευμονολογικής εταιρίας έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος και αλλεργίας στα παιδιά αυτών των γυναικών. 
Αντλήθηκαν πληροφορίες από 8956 γυναίκες σχετικά με τη διατροφική τους συνήθεια που σχετιζόταν με αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φάνηκε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από αυτές που κατανάλωναν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης είχαν 38% περισσότερο κίνδυνο για ανάπτυξη αλλεργίας και 101% πεερισσότερο κίνδυνο για ανάπτυξη άσθματος. 

http://erj.ersjournals.com/content/50/1/1700073