Loading...
 
Η κατανάλωση φρουκτόζης και υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αναψυκτικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ευνοεί την ανάπτυξη άσθματος στο παιδί.
Κυριακή 25 Φεβ 2018
Αποστολή σε φίλο
 
Η κατανάλωση από τη μητέρα φρουκτόζης και υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αναψυκτικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην πρώιμη παιδική ηλικία  ευνοεί την ανάπτυξη άσθματος στο παιδί.
Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικάνικης θωρακικής εταιρίας και αφορά την επίδραση κατανάλωσης από τη μητέρα είτε  φρουκτόζης, είτε υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αναψυκτικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην πρώιμη παιδική ηλικία, φάνηκε ότι επηρεάζουν την ανάπτυξη άσθματος μέχρι την ηλικία 3,5 ετών ανεξάρτητα από την παρουσία παχυσαρκίας.   



https://www.atsjournals.org/doi/full/10.1513/AnnalsATS.201707-530OC?utm_source=Informz&utm_medium=Email&utm_campaign=Informz+Mailing