Loading...
 
 • Κυριακή 10 Ιούλ 2016

  Η ενεργητική και η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου κατά την εγκυμοσύνη αλλά και μετά τον τοκετό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης συριγμού στα παιδιά έως την ηλικία των 2 ετών

   
 • Κυριακή 26 Ιούν 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι το άσθμα, και μάλιστα το σοβαρό , παρουσιάζει την τάση να βελτιώνεται και να γίνεται ηπιότερο σε βάθος χρόνου. Παράγοντες που βρέθηκαν να βοηθούν στην μετάβαση αυτή είναι η υψηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση και η απουσία συν-νοσηροτήτων (δηλ. και άλλων παθήσεων από τις οποίες πιθανώς πάσχει ο ασθενής). Αντίθετα όσο πιο δύσκολα ρυθμίζεται το άσθμα στο πρώτο έτος εμφάνισης του (που φαίνεται από την ανάγκη λήψης πολλών φαρμάκων) τόσο μικρότερη η πιθανότητα να βελτιωθεί.

   
 • Πέμπτη 23 Ιούν 2016
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για το άσθμα σας και συζητήστε μαζί του για τυχόν προσαρμογή του τις ημέρες του καύσωνα. Και να θυμάστε πάντα: όταν βγαίνετε έξω, να έχετε ανά πάσα στιγμή μαζί την ανακουφιστική αναπνευστική συσκευήσας, την οποία δε θα πρέπει να αφήνετε στο αυτοκίνητο ή εκτεθειμένη στον καυτό ήλιο.Η ζέστη του καλοκαιριού είναι εδώ και για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να επιφέρει αύξηση στις εξάρσεις του άσθματος. 
   
 • Δευτέρα 13 Ιούν 2016
  Τα εισπνεόμενα κορτικοειδή μειώνουν τη συχνότητα των επαναλαμβανόμενων συριγμών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

  Η ανασκόπηση αποκάλυψε ότι τα εισπνεόμενα κορτικοειδή αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη των παροξύνσεων σε δύο ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας:

  1. παιδιά με επίμονο άσθμα, με συχνά ή χρόνια συμπτώματα από το αναπνευστικό, και
  2. παιδιά με διαλείπουσα νόσο, με συριγμό που εμφανίζεται συνήθως μετά από κάποια ίωση του ανώτερου αναπνευστικού»   
 • Πέμπτη 09 Ιούν 2016

  Τα μισά παιδιά που έχουν διαγνωστεί με άσθμα πιθανώς να μην πάσχουν από αυτό…η εξέταση από ειδικό και η σπιρομέτρηση εξασφαλίζουν την σωστή διάγνωση!

   
 • Τετάρτη 08 Ιούν 2016

  Οι ασθενείς που πάσχουν από άσθμα θα ήθελαν να γνωρίζουν αν και πότε έρχεται μία παρόξυνση [έξαρση της νόσου]. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας εργάζεται για τη δημιουργία ενός φορητού συστήματος παρακολούθησης, το οποίο ελπίζουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη και αποτροπή των παροξύνσεων. 

   
 • Σάββατο 04 Ιούν 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των γονιών που έχουν παιδιά με άσθμα δεν γνωρίζουν σημαντικές λεπτομέρειες για την αγωγή που τους έχει χορηγηθεί από τους ιατρούς τους.

   
 • Παρασκευή 27 Μάι 2016

  Το εμμένον παιδικό άσθμα μπορεί να σχετισθεί με την πρώιμη ανάπτυξη Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης για το Πρόγραμμα Διαχείρισης του Παιδικού Άσθματος (CAMP), η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, το Μάιο.

   
 • Δευτέρα 02 Μάι 2016
  Η 3η Μαΐου  είναι για φέτος η ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα άσθματος. Το βασικό μήνυμα είναι
  '' Μπορείς να ελέγξεις το άσθμα σου''.
   
 • Σάββατο 30 Απρ 2016
  Η ομάδα ΒΑ της ΕΠΕ και το myasthma εύχονται στους φίλους, στα μέλη  και στους  συνεργάτες τους '' Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική ευτυχία''.
   
107 Αντικείμενα. Σελίδα 7/11
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11