Loading...
 
 • Σάββατο 17 Δεκ 2016
  Σε ασθενείς με άσθμα που η εισπνοή ψυχρού αέρα επηρεάζει τη νόσο χρειάζεται προστασία. Φορέστε ένα κασκόλ καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα. Αν γυμνάζεστε στην ύπαιθρο αναπνέετε μέσω της μύτης.
   
 • Πέμπτη 17 Νοέ 2016
  Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πουέρτο Ρικο φάνηκε ότι παιδιά με άσθμα  που έμεναν κοντά σε δρόμο με αυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας λόγω έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος, παρουσίαζαν αυξημένη φλεγμονή στο αίμα σε σύγκριση με  παιδιά  χωρίς άσθμα που έμεναν στην ίδια περιοχή. 
   
 • Τρίτη 01 Νοέ 2016
  H αποφυγή έκθεσης  παιδιών με άσθμα σε αλλεργιογόνα οικιακού περιβάλλοντος, σε παθητικό κανισμα και σε ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι εφάμιλλη θεραπευτικά με τη φαρμακευτική θεραπεία και μειώνει τις παροξύνσεις άσθματος.
   
 • Κυριακή 09 Οκτ 2016
  Μελέτη που αφορά τη χρήση αντιβιοτικών σε ασθματική κρίση δεν βρήκε κανένα στατιστικά ή κλινικά σημαντικό όφελος στα συμπτώματα, την πνευμονική λειτουργία, ή την ταχύτητα της ανάρρωσης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χορήγηση αντιβιοτικών σε ασθματικές κρίσεις. 
   
 • Τετάρτη 28 Σεπ 2016
  Μελέτη που προέρχεται από το περιοδικό Thorax υποστηρίζει ότι παιδιά < 5ετών που μεγαλώνουν σε αγροτικό περιβάλλον παρουσιάζουν λιγότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργικών  νοσημάτων όπως άσθμα και ρινίτιδα. 
   
 • Σάββατο 10 Σεπ 2016
  Στο πρόσφατο Πανευρωπαικό συνέδριο της Πνευμονολογίας που έγινε στο Λονδίνο από 3-7/9 ανακοινώθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το άσθμα.  Τα πιο σημαντικά  από αυτά αφορύσαν την επίδραση της χορήγησης αντιβιοτικών σε παιδική ηλικία και το κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών, το αυξημένο ΒΜΙ και την επίδραση που έχει στην ενήλικο ζωή στις νοσηλείες σχετιζόμενες με το άσθμα καθώς και τη τροποποίηση της γενετικής έκφρασης του άσθματος από το θηλασμό.  

   
 • Δευτέρα 18 Ιούλ 2016
  Καμπάνια ενημέρωσης για το Άσθμα και την ΧΑΠ της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρίας. Κεντρικό Μήνυμα «Προστατεύστε τα πνευμόνια σας σαν τα μάτια σας!» (Μην Κλείνετε τα μάτια).
   
 • Σάββατο 16 Ιούλ 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι το άσθμα εμφανίζεται συχνότερα σε ανθρώπους υπέρβαρους ή ελλιποβαρείς, σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά και σε αυτούς που χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα στο σπίτι. Η αρνητική αυτή επίδραση φάνηκε ότι ήταν σαφώς εντονότερη στις γυναίκες.

   
 • Κυριακή 10 Ιούλ 2016

  Η ενεργητική και η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου κατά την εγκυμοσύνη αλλά και μετά τον τοκετό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης συριγμού στα παιδιά έως την ηλικία των 2 ετών

   
 • Κυριακή 26 Ιούν 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι το άσθμα, και μάλιστα το σοβαρό , παρουσιάζει την τάση να βελτιώνεται και να γίνεται ηπιότερο σε βάθος χρόνου. Παράγοντες που βρέθηκαν να βοηθούν στην μετάβαση αυτή είναι η υψηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση και η απουσία συν-νοσηροτήτων (δηλ. και άλλων παθήσεων από τις οποίες πιθανώς πάσχει ο ασθενής). Αντίθετα όσο πιο δύσκολα ρυθμίζεται το άσθμα στο πρώτο έτος εμφάνισης του (που φαίνεται από την ανάγκη λήψης πολλών φαρμάκων) τόσο μικρότερη η πιθανότητα να βελτιωθεί.

   
125 Αντικείμενα. Σελίδα 8/13
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12